У рік виборів РФ має три сценарії щодо України, зокрема воєнний, – голова СЗР

 

Росія хоче повернути Україну в свою орбіту і для цього в рік виборів, 2019-й, має три сценарії розвитку подій, серед яких — реванш проросійських сил на виборах, внутрішня дестабілізація, військова агресія.

Про це заявив голова Служби зовнішньої розвідки Єгор Божок в інтерв’ю агенції “Укрінформ”.

“Перед усіма російськими спецслужбами стоїть конкретне завдання “закрыть украинский вопрос” у 2019 році. “Закрыть” означає повернути Україну в орбіту впливу Російської Федерації. І зробити це настільки надійно, щоб “никаких цветных революций” в Україні більше ніколи не відбулося”, — сказав Божок.

За словами голови СЗР, для цього у Кремлі вже розроблено три сценарії розвитку подій.

“Перший — це реванш проросійських сил за підсумками президентських або парламентських виборів. У разі провалу проросійських або таких, що влаштовують Росію, сил на президентських виборах, буде застосовуватися другий сценарій, а саме – внутрішня дестабілізація чи т.зв. “контрольований хаос”, щоб змусити Україну силою прийняти умови, які висуває Кремль”, — додав Божок.

Третім сценарієм, за його словами, є військова операція.

“У разі неможливості застосування перших двох сценаріїв, у Кремлі не виключають відкритої військової агресії проти України”, — повідомив керівник спецслужби.

“Вірогідність реалізації другого чи третього сценаріїв є дуже високою. Які плани у Путіна, не знає ніхто, крім самого Путіна. Головне завдання Служби зовнішньої розвідки на цей рік – не допустити будь-якого втручання Російської Федерації у внутрішньополітичні процеси України”, – резюмував голова СЗР.

Як інформувала “Новинарня“, Єгор Божок очолив Службу зовнішньої розвідки у вересні 2017 року. У грудні 2018-го СЗР заявила, що розриває зв’язки з СНД.

Читайте також:
СЗР не відсторонятиме Семочка. СБУ бачить два виходи зі скандалу

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна