Новостворений медичний спецназ успішно виконав бойове завдання під Попасною

 

Новостворений медичний спецназ уперше виконав бойове завдання – після обстрілу підрозділів ЗСУ неподалік міста Попасна, що на Луганщині.

Як повідомляє Головне військово-медичне управління ЗСУ, “бойове хрещення” пройшло успішно – дії військовослужбовців показали, що вони готові до виконання завдань за призначенням.

“Спільно з начальником медичної служби механізованої бригади, яка тримає оборону даного району, експериментальний взвод медичної евакуації одного з військово-мобільних госпіталів зробив усе, щоб якомога оперативніше евакуювати постраждалих до лікувального закладу, надавши їм усю необхідну на даному етапі допомогу”, – зазначається в повідомленні.

Зі слів хірурга, який здійснював оперативне втручання, допомога була надана вчасно та якісно. Новостворений підрозділ відпрацював на найвищому рівні, врятувавши життя поранених воїнів.

Як писала “Новинарня“, у Збройних силах України створюють новий підрозділ з медичної евакуації, який координуватиме Ілля Лисенко (відомий як Хоттабич).

Екіпажі почали підготовку в жовтні 2018 року, а на повну силу проект має запрацювати до червня 2019 року.

На початку 2018 року був створений єдиний орган управління – Головне військово-медичне управління об’єднало відповідні структури Збройних сил і Міноборони. Створена і підписана міністром оборони програма розвитку медичної служби ЗСУ до 2020 року, покликана привести медслужбу ЗСУ до стандартів НАТО. Одним з елементів програми є медична евакуація.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.