Демократи в Конгресі ухвалили закон-запобіжник проти виходу США з НАТО

 

Палата представників Сенату схвалила законопроект, спрямований на запобігання імовірних спроб президента Дональда Трампа вивести США з НАТО.

Як повідомляє Reuters, у вівторок, 22 січня, Палата представників Конгресу США під керівництвом Демократичної партії схвалила цей проект двопартійним голосуванням: 357 – за, 22 – проти. Проти голосували тільки республіканці.

Тепер документ буде направлений в Сенат, де більшість – у Республіканської партії.

На прес-конференції перед голосуванням законодавці-демократи заявили, що вони стурбовані повідомленнями про низьку повагу президента до НАТО – 70-річного військового альянсу, який об’єднує Сполучені Штати і Канаду з союзниками в Європі.

Минулого тижня газета “The New York Times” заявила, що кілька разів протягом 2018 року Трамп в приватному порядку говорив своїм радникам, що хоче вийти з НАТО.

Публічно Трамп неодноразово дорікав союзникам по НАТО, що вони витрачають занадто мало на оборону.

“Цей законопроект… дає зрозуміти, що Конгрес США, як і раніше, вірить у місію НАТО й попередить будь-які недалекоглядні зусилля з підриву НАТО або одностороннього виведення нашої країни”, – заявив лідер більшості в Палаті представників демократ Стені Хойєр.

“У якомусь сенсі це безумство, що ми повинні це робити”, – додав представник Демократичної партії Том Маліновськи.

“Я серйозно ставлюся до президента Сполучених Штатів. Він не приховував своєї зневаги до альянсу НАТО і свою готовність розглянути питання про вихід з нього… Конгрес тепер є єдиним стримуючим інструментом, який ми маємо”, – сказав Маліновськи.

Читайте також:
Порошенко зустрівся з Трампом. Той пригрозив вивести США з НАТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна