На Донбасі активізувалася російська ФСБ, — розвідка

 

Під керівництвом співробітників ФСБ РФ так звані республіканські правоохоронні органи посилили пропускний режим на неконтрольованих Україною ділянках кордону, щоби запобігти відтоку з тимчасово окупованих територій осіб призовного віку.

Про це у понеділок, 21 січня, під час брифінгу повідомив речник Міноборони Максим Праута з посиланням на дані розвідки Міноборони.

“За інформацією Головного управління розвідки Міністерства оборони України, з початку січня цього року на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей активізувала свою діяльність ФСБ Російської Федерації”, — повідомив Праута.

За його словами, збільшилась кількість випадків залучення оперативних груп російських спецслужб до проведення під приводом нібито “протидії диверсіям” спецзаходів з приховування агресивних приготувань російсько-окупаційних військ. Крім того, під керівництвом співробітників ФСБ Росії, так звані республіканські правоохоронні органи посилили пропускний режим на неконтрольованих Україною ділянках кордону для недопущення відтоку з тимчасово окупованих територій осіб призовного віку.

Зокрема, їм заборонявся виїзд без спеціального дозволу.

Крім того, на пропускних пунктах здійснюється перепис громадян та звірка документів з базами даних, повідомляють в Міноборони.

Читайте також:
ФСБ РФ у Криму заявила про затримання українця ще до перетину адмінмежі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна