Одеський активіст Михайлик у Німеччині виписався з лікарні після операції

 

Одеського активіста Олега Михайлика, на якого було скоєно збройний замах у вересні 2018 року, виписали з клініки в Німеччині через вісім днів після проведення операції та вилучення з його тіла кулі.

“…Мене нарешті виписали з німецької клініки в Мюнхені після вилучення кулі найманого вбивці разом з частиною моєї легені… Для мене сьогодні почався інший етап у моєму житті – відновлення”, – написав Михайлик на своїй сторінці в “Фейсбуці” в суботу, 19 січня.

Він зазначив, що за станом здоров’я ще мусить затриматися в Німеччині на якийсь час, проте дуже хоче додому, в Україну.

При цьому активіст заявляє, що має намір використати цей час і для проведення низки зустрічей.

“Зараз мені ще треба затриматися в Німеччині. Щонайменше аж поки лікарі знімуть операційні шви. Цього тижня, якщо дозволить стан здоров’я, планую провести низку зустрічей в Німеччині. Зустрічі дуже важливі для мене, для нас з вами. Хочу довести до розуміння західних партнерів і журналістів те, що насправді зараз відбувається в Одесі і в Україні”, – зауважив Михайлик.

Раніше Олег Михайлик заявляв, що операція з вилучення кулі відкладалася через ненадання Генпрокуратурою і поліцією України належних документів німецьким правоохоронцям.

Як повідомляла “Новинарня“, 22 вересня 2018 року в центрі Одеси було скоєно замах на Олега Михайлика, який критикував місцеву владу та брав участь у протестах щодо незаконних забудов та ін. Лідер місцевого осередку партії “Сила людей” дістав проникаюче вогнепальне поранення в плече і в грудну клітку та перебував у важкому стані. Куля застрягла в лівій легені.
Правоохоронці розглядають три версії замаху на активіста.
За підозрою в замаху на Михайлика правоохоронці затримали трьох громадян Грузії. За даними поліції, вони є учасниками етнічної організованої злочинної групи, “барсеточниками”, і нібито хотіли пограбувати активіста. Суд заарештував їх без права внесення застави. Пізніше суд змінив запобіжний захід з тримання в СІЗО на домашній арешт одного з арештованих – Торніке Нагладзе (Герасіну), який має інвалідність першої групи.
Адвокати Михайлика наполягають на проведенні за кордоном операції з вилучення кулі, що залишилася в тілі Михайлика.
Генпрокурор Юрій Луценко заявляв, що слідство очікує, коли зарубіжні колеги передадуть українським правоохоронцям витягнуту кулю.

Читайте також:
Стерненко про замах на Михайлика: що замовчує слідство та чи є алібі в підозрюваних грузинів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна