ФСБ РФ у Криму заявила про затримання українця ще до перетину адмінмежі

Прикордонне управління ФСБ Росії в окупованому Криму заявило про затримання громадянина України, який нібито перебував близько адмінкордону без спеціальних дозвільних документів.

За повідомленням ТАСС, затримання відбулося на початку січня, але відомо про це стало лише тепер.

За заявою ФСБ, інцидент стався недалеко від автомобільного пункту пропуску “Джанкой”, в декількох сотнях метрів від лінії адмінкордону.

“У перші святкові дні січня поточного року співробітники прикордонного управління ФСБ Росії в Криму виявили громадянина України 1992 року народження, який перебував у безпосередній близькості від держкордону РФ без відповідних документів. Чоловіка було затримано прикордонниками у темний час доби”, – заявили в ФСБ.

Затриманого було притягнуто до відповідальності за порушення правил проходу в прикордонну зону, тимчасового перебування та пересування в ній по ч. 1.1 ст.18.2 КоАП РФ.

Також у ФСБ заявили, що у 2018 році співробітниками прикордонного управління в Криму затримано близько 10 порушників держкордону РФ, виявлено понад 800 громадян, які порушили прикордонний режим.
“Усіх притягнуто до адміністративної, а в деяких випадках і до кримінальної відповідальності. На користь держави стягнуто понад 350 тис. рублів штрафів”, – заявили у ФСБ.

Васто зазначити, що 17 січня стало відомо, що ФСБ Росії затримала на в’їзді до окупованого Криму громадянина України, нібито перебував у федеральному розшуку.
Згідно до заявив ФСБ, чоловіка 1996 року народження затримали в ході перевірки документів прикордонниками РФ, йому інкримінували групове шахрайство за попередньою змовою та арештували.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна