18 січня: Дзвін Пам’яті пролунав десять разів. Як у 2015-му гинули захисники України

 

У п’ятницю, 18 січня, на території Міністерства оборони відбувся традиційний ранковий церемоніал вшанування військовослужбовців Збройних сил України, які загинули цього дня в боях із російськими агресорами на Донбасі.

Дзвін Пам’яті пролунав 10 разів.

В цей день у 2015 році загинули:

  • капітан ПРЕСНЯКОВ Максим Сергійович,
  • старший лейтенант ІВАХ Дмитро Анатолійович,
  • сержант ДАНИЛЬЧЕНКО Олександр Опанасович,
  • молодший сержант ПОДОРОЖНИЙ Сергій Володимирович,
  • солдат ВОРОБЙОВ Андрій Олександрович,
  • солдат КУШНІР Юрій Іванович,
  • солдат НИКОНЕНКО Сергій Григорович,
  • солдат ПАРУБЕЦЬ Сергій Сергійович,
  • солдат ПЕТРОВ Сергій Юрійович,
  • солдат СУРЖЕНКО Сергій Іванович.

Командир розвідроди капітан Пресняков “Артист”, бійці Данильченко, Подорожний, Петров – із 93-ї механізованої бригади, загинули в боях у районі Донецького аеропорту. Зокрема, Олександр Данильченко і Сергій Подорожний упали під обстрілами з РСЗВ “Град”.

У боях за ДАП поліг десантник-буковинець Кушнір із 80 аебр – отримав важке поранення в аеропорту від мінометного обстрілу.

Івах, Парубець, Сурженко із 95-ї аеромобільної бригади загинули під час бойових дій з утримання коридору до аеропорту Донецька, потрапивши під обстріл із російської РСЗВ “Град”. Офіцеру з Хмельницького Дмитру Іваху осколок влучив у голову, він загинув на місці. Ще двоє бійців померли в санітарному автомобілі по дорозі. 14 хлопців отримали поранення.

Десантник Воробйов із 25 оабр загинув під час виконання бойового завдання в районі села Спартак під ДАПом.

Командир розвідувального підрозділу 24-го окремого штурмового батальйону “Айдар”, 52-річний ветеран-“афганець” із Миргорода Сергій Никоненко (“Косичка”, “Сєдой”) поліг внаслідок обстрілу російськими збройними формуваннями з РСЗВ “Град” села Трьохізбенка (Луганська область). Тоді окупанти вночі накрили системою залпового вогню населений пункт, розбили приміщення сільської школи.

Фото: МОУ

Нагадаємо, Зала пам’яті захисників України на території МОУ споруджена таким чином, щоб усі пересічні громадяни могли зайти сюди та віддати шану своїм захисникам.

Читайте більше:
Подзвін 333 дні на рік. МОУ започатковує церемоніал вшанування полеглих воїнів

Усі воїни, які загинули за Україну 2018 року: згадаймо обличчя

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна