Теракт ісламістів у Кенії: загинуло понад 20 осіб, серед них іноземці

 

Унаслідок нападу бойовиків на готель у Найробі, столиці Кенії, загинула 21 особа, зокрема й іноземці.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на кенійську поліцію.

За словами генерального інспектора поліції Джозефа Бойне, кількість загиблих в результаті атаки 15-16 січня зросла до 21, серед них і один поліцейський.

Відповідальність за напад взяло на себе сомалійське екстремістське угруповання “Аш-Шабаб”.

За даними Держдепартаменту США, один із загиблих – американський громадянин.

Влада Кенії розглядає подію як теракт. Президент країни Ухуру Кеніата заявив, що всі терористи вбиті.

За його словами, підтверджена смерть 14 цивільних осіб; більше 700 осіб були евакуйовані службами безпеки. У лікарнях Найробі залишаються близько 30 людей.

За допомогу бойовикам були затримані двоє підозрюваних.

Вдень у вівторок, 15 січня, нападники прибули до готельного комплексу Dusit на автомобілі, обстріляли охорону та увірвалися на територію. У нападі брали участь щонайменше чотири бойовики. Спочатку прогримів вибух на парковці, а потім смертник підірвав себе у фойє фешенебельного готелю.
П’ятизірковий готель Dusit складається зі 101 номера. На території комплексу знаходиться ресторан Secret Garden та офіси міжнародних компаній.
Відразу після початку атаки військові почали евакуацію людей, які знаходилися всередині, проте багатьом вибратися не вдалося, і вони забарикадувалися в офісах та інших приміщеннях. Відбувалася їх евакуація. В середу вранці стрілянина й вибухи поновлилися.

Агентство Reuters , посилаючись на співробітників моргу, повідомляє, що серед загиблих – один американець і британець.

Як відомо, в Кенії за останні кілька років сталося кілька терактів, значну частину яких здійснили бойовики “Аш-Шабаб” із сусіднього Сомалі. У вересні 2013 року бойовики цього угруповання напали на торговий центр Westgate в Найробі, в результаті чого загинуло 67 осіб. Облога торгового центру тривала кілька днів. Два роки тому бойовики угруповання здійснили напад на університет міста Гарісса, убивши близько 150 осіб.
Угрупування “Аш-Шабаб” називає своєю метою створення шаріатської держави в Сомалі, здійснюючи напади в країнах Східної Африки.

Читайте також:
“Great Ukraine will resist!” Кенійський поет написав вірш на підтримку Сенцова

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна