У Вінниці зник 20-річний солдат Нацгвардії Ярослав Софіїн

 

У Вінниці зник солдат-контрактник Національної Гвардії Ярослав Софіїн.

Зникнення сталося 9 січня, повідомила у середу, 16 січня, місцева газета “33 канал”.

За словами батьків, хлопець неодноразово скаржився на конфлікти із командуванням, що, за їхніми припущеннями, й призвело до біди.

Як розповіла мама зниклого солдата Світлана, Ярослав Софіїн у травні минулого року підписав контракт з Нацгвардією і до певного часу йому там подобалося. Однак пізніше чоловік почав скаржитися на погане ставлення командирів до солдатів.

“Він мав бажання перейти до іншого взводу через командира батальйону та ротного. Я зупиняла сина, бо ж все буває, може, де провинився. Та Ярослав казав, що то до всіх так ставляться погано”, – повідомила мати зниклого солдата.

Вона додала, що востаннє спілкувалася з сином 9 січня вранці й тоді він заявив, що більше на службу не піде.

Пізніше у цей день він припинив відповідати на дзвінки, а з 11 січня його телефон вимкнений.

“Днями ми з чоловіком їздили у Вінницю, де син із товаришами орендували квартиру. Хлопці розповіли, що Ярослав просто пішов і не повернувся, жодних конфліктів між ними не було. Були ми у частині сина, де нещодавно змінився командир. Але толком ніхто нічого не каже. Мовляв, будуть розбиратись і шукати Ярослава”, – розповіла мама Софіїна.

Вона також повідомила прикмети сина. За її словами, він міг бути одягнений у чорну продовгувату куртку із лисячим хутром та капюшоном. Або ще носив темно-синю куртку зі змійкою. На ньому червона спортивна кофта і темно-сині спортивні штани, сіро-білі кросівки на низькому ходу. Із документів взяв лише посвідчення, що він військовослужбовець.

У поліції тривають пошукові заходи. Знайомі хлопця розповіли, що він мав намір кілька днів “погуляти”, про що їх повідомляв.

У прес-службі Західного територіального управління Нацгвардії поки не коментують ситуацію.

Зазначимо, Ярослав Софіїн також воював на Донбасі.

Читайте також:
МОУ спростувало фейк росЗМІ про зникнення на Донбасі італійського фотографа Роберто Травана

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна