Представництво невизнаної “ПМР” у Росії очолить екс-глава “МЗС ДНР”

 

У Москві відкриють представництво невизнаної “Придністровської молдавської республіки”, яке очолить колишній так званий “віце-прем’єр-міністр ДНР, екс-глава “МЗС ДНР” Олександр Караман, включений у санкційні списки ЄС.

Про це інформує молдовське видання Newsmaker з посиланням на повідомлення придністровського МЗС.

Як розповів глава придністровського “МЗС” Віталій Ігнатьєв, нове представництво дозволить “активізувати стратегічне партнерство з Росією”.

“Це важливий крок у напрямку інтеграції, взаємодії Придністров’я з Російською Федерацією”, – додав він.

Про роботу нового представництва заявив також лідер Придністров’я Вадим Красносельський.

“Кожен громадянин ПМР зможе подати в дане представництво заяву, і йому буде надана допомога, залежно від ситуації”, — сказав він.

Раніше Красносельський повідомляв, що представництво очолить Олександр Караман, який у 1991-2001 роках обіймав пост “віце-президента” ПМР, а згодом очолював партію “Родіна”, яка в період перебування при владі в ПМР Євгена Шевчука перебувала в опозиції.
У 2014 році Караман покинув Придністров’я та влітку з’явився в окупованих районах Донецької області, де був названий “віце-прем’єр-міністром із соціальних питань”, а пізніше — “міністром закордонних справ” угруповання “ДНР”. З листопада 2014 року по грудень 2015-го Караман керував апаратом “ради міністрів ДНР”, після чого виїхав до Росії.
Александр Караман включений у санкційні списки Євросоюзу і США у зв’язку з подіями на Донбасі.

Читайте також:
Сепаратисти “ПМР” відкинули резолюцію Генасамблеї ООН про виведення російських військ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна