Депортовану з Росії журналістку Олену Бойко привезуть до Львова

 

Скандальну колишню журналістку Олену Бойко (Віщур) привезуть до Львова.

Про це повідомив речник Львівського УСБУ Олег Александров, який також підтвердив, що СБУ порушила провадження щодо Олени Бойко, передає Zaxid.net.

Йдеться про 59-річну проросійську журналістку Олену Бойко зі Львова, яка у 2015 році втекла до Москви.

16 січня 2019 року її примусово видворили з території Росії за порушення міграційного законодавства.

Старший офіцер сектору з питань взаємодії зі ЗМІ Східного регіонального управління Держприкордонслужби України Юрій Трубачов підтвердив низці ЗМІ, що вона перетнула російсько-український кордон у пункті пропуску “Гоптівка”.

“Можу лише повідомити, що Олена Бойко на території України. Ми проводимо щодо неї процесуальні заходи і чекаємо її у Львові. Коли саме це буде, залежить від логістики. Більше інформації буде завтра”, – сказав речник СБУ у Львівській області Олег Александров й підтвердив, що процесуальні заходи проводять у рамках кримінального провадження.

Однак він не уточнив, коли саме його порушили та за якою статтею.

Речниця СБУ Олена Гітлянська також наразі не підтвердила інформацію про кримінальне провадження щодо Олени Бойко.

Із відповідним запитом до спецслужби звернулися журналісти видання “Детектор медіа“, однак відповіді наразі не отримали.

Натомість низка російських видань, посилаючись на інформацію адвоката Галини Перфільєвої, повідомили, що харківський суд вже дав згоду на взяття Олени Бойко під варту.

Однак Олег Александров цю інформацію не підтвердив: “Якби їй уже була обрана міра запобіжного заходу у вигляді арешту, я про це вже знав би і повідомив би”.

Також у російських ЗМІ повідомляють, що Олені Бойко інкримінують посягання на територіальну цілісність України та державну зраду.

Як відомо, після втечі зі Львова до Москви у серпні 2015 року Бойко неодноразово зверталась до російської влади з проханням про надання політичного притулку, однак їй відмовляли.

Вона також відома регулярною участю у прокремлівських програмах на російському телебаченні, в яких критикує українську владу і з ненавистю говорить про Україну.

Російські ЗМІ називають її “відомим критиком політики президента України Петра Порошенка”, хоча до своєї втечі зі Львова вона відзначалася радше провокативною, аніж журналістською діяльністю.

Нагадаємо, 13 грудня 2018 року Преображенський суд Москви вирішив депортувати Олену Бойко з Росії через грубе порушення міграційного законодавства.

Після цього вона перебувала в одному із московських спецприйомників, звідки була доправлена в Бєлгород, а 16 січня Бойко видворили за межі Росії на кордоні Харківщиною.

Читайте також:
СБУ та прокуратура провели обшук у керівника львівського осередку руху Медведчука

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна