Родичі військовополонених українських моряків поспілкувалися з ними в залі засідань суду, — Денисова

 

Родичі утримуваних у РФ українських військовополонених моряків змогли поспілкуватися з ними в залі засідань Лефортовського районного суду м. Москви (РФ), який у вівторок, 15 січня, розглядає питання щодо продовження їм запобіжного заходу.

Про це повідомила уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денисова.

“Рідним вдалося поспілкуватися з моряками та підтримати хлопців особисто, коли суддя пішла у нарадчу кімнату”, — написала Денисова на своїй сторінці в Facebook.

За її словами, вона бере участь у засіданні суду, де розглядають справу однієї з груп українських моряків у складі Дениса Гриценка, Михайла Власюка, Андрія Драча та В’ячеслава Зінченка.

При цьому суд задовольнив клопотання слідства щодо проведення засідання в закритому режимі, посилаючись на таємницю слідства й у рамках безпеки учасників процесу.

“Рішення суду буде оголошуватися тільки у резолютивній частині, без обґрунтування. На оголошення мають запросити всіх родичів”, — повідомила Денісова.

Раніше омбудсмен уточнила, що для розгляду справи щодо продовження запобіжного заходу 24 українських моряків розділили на шість груп по чотири людини в кожній.

Вона також повідомляла, що від початку грудня 2018 року неодноразово зверталася до директора Федеральної служби безпеки РФ Олександра Бортникова про відвідування в Москві військовополонених українських моряків, але ніяких відповідей письмово від нього не отримувала.

Читайте також:
Лефортовський суд розглядає запобіжні заходи полоненим морякам ВМСУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна