Поліція в Одесі не дала облити ворота консульства РФ червоною фарбою. ФОТО

 

В Одесі поліція затримала двох учасників акції на підтримку військовополонених моряків, які намагалися облити фарбою паркан генерального консульства Російської Федерації.

Про це повідомило місцеве видання “Думська”.

Зазначається, що акція біля воріт представництва РФ в Одесі, на Гагарінському плато, відбувалася вранці у вівторок, 15 січня. У ній брали участь близько 30 представників патріотичних організацій.

Активісти намагалися облити дипустанову червоною фарбою, що символізує кров. Однак на перешкоді їм стали кілька десятків співробітників поліції і Нацгвардії.

Один із затриманих – відомий в Одесі екс-“самооборонівець” Тодор Пановський.

Він встиг кинути першу банку через правоохоронців, заляпавши декого з них. Після цього чоловіка скрутили і не дали кинути другу банку, забравши його у відділок. Червону фарбу вилили на землю.

Один з організаторів акції Віталій Кожухар заявив журналістам, що здивований реакцією поліцейських.

“Дійство планувалося суто мирне, фарба ця легко змивається. Який сенс було застосовувати силу, незрозуміло”, – сказав він.

Активісти, що залишилися, запалили фаєри. У них ще було три лотки з яйцями (по десять штук), але вони їх так і не кидали, забрали з собою, пише видання.

Фоторепортаж “Думської”:

затримання учасників акції в Одесі _червона фарба затримання учасників акції в Одесі _червона фарба Пановський затримання учасників акції в Одесі _червона фарба Пановський _1 затримання учасників акції в Одесі _1 поліція Одеси - червона фарба акція протесту під консульством РФ - Одеса фаєри
<
>

Як відомо, 15 січня Лефортовський суд у Москві обирає новий запобіжний захід військовополоненим морякам.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна