Чотири глави МЗС країн Євросоюзу і Клімкін через негоду не долетіли до Маріуполя

 

Міністри закордонних справ Литви, Латвії, Естонії та Польщі в супроводі українського колеги Павла Клімкіна не змогли дістатися до Маріуполя через складні погодні умови.

Про це сам Клімкін повдіомив у соцмережах у вівторок, 15 січня.

“Незважаючи на важкі погодні умови, спробували долетіти до Маріуполя. Екіпаж військових гелікоптерів, в умовах туману та загрози обледеніння, прийняв рішення повернутися на Дніпровське летовище”, – написав він у “Фейсбуці”.

Клімкін пообіцяв організувати відеозв’язок з тими, хто чекав на міністрів у Маріуполі.

Раніше МЗС Естонії повідомило про візит міністрів в Україну, розмістивши фотографії з летовища.

“Спільний візит в Україну глави МЗС Естонії, його балтійських та польського колег. Україна має нашу рішучу підтримку у ці складні часи і перебуває на перших позиціях європейського порядку денного”, – йдеться в повідомленні МЗС ЕР.

View image on Twitter
Згідно з анонсами, міністр закордонних справ України Павло Клімкін разом зі своїми колегами з Литви Лінасом Лінкявічюсом, Латвії – Едгарсом Рінкевичсом, Естонії – Свеном Міксером і Польщі – Яцеком Чапутовичем мали відвідати прифронтовий Маріуполь 15 січня. Візит мав на меті ознайомлення міністрів з актуальною соціальною та економічною ситуацією, ускладненою російською агресією, зокрема створенням перешкод свободі мореплавства через Керченську протоку до портів Бердянська та Маріуполя.
Міністри також мали ознайомитись зі складною безпековою ситуацією, спричиненою російською агресією на Донеччині.
Цей візит мав стати відповіддю на заклик Клімкіна до керівників зовнішньополітичних відомств країн-членів ЄС відреагувати на акт агресії Росії проти України в Керченській протоці 25 листопада 2018 року.
Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна