“Білий хакер” з Непалу зламав сайт МЗС України і отримав доступ до всіх паспортів

 

18-річний мешканець Непалу, який приїжджав до України на захід для “білих” хакерів, зламав сайт Міністерства закордонних справ України і отримав доступ до всіх паспортів.

Про це в інтерв’ю Liga.net розповів Дмитро Будорін, головний виконавчий директор Hacken – компанії, яка займається “білим” хакінгом.

“Він повинен був отримати візу. Отримував її через сайт Міністерства закордонних справ, і той щось погано оновлювався. Так хлопець його зламав і отримав доступ до всіх паспортів“, – розповів Будорін.

“Про цей баг повідомили Міністерство, вони швидко його пофіксили і сказали «дуже дякую». Візу оформили, запропонували зустрітися з хлопцем і вручити йому сертифікат, але він не захотів іти до держорганів”, – додав СЕО Hacken.

Цей самий непалець під час спеціальної сесії з тестування компанії Uklon вже за півгодини знайшов там найбільший баг, за що отримав 1500 доларів. Загалом під час хайкінг-хапу 30 хакерів з усього світу знайшли в цьому таксі-сервісі близько 90 вразливостей.

Будорін також розповів, що “білі хакери” – це переважно хлопці віком від 16 до 22 років.Як зазначається в матеріалі, великі компанії витрачають сотні тисяч або й мільйони доларів на те, щоб їх “ламали” не “чорні”, а “білі” (по суті легалізовані, бо працюють на замовлення самих компаній, які “ламають”) хакери. Так компанії перевіряють свої системи на безпеку.

Читайте також:
Хакер із Буковини викрав дані понад 350 тис. користувачів пошти Ukr.net та Gmail

Сайт МінТОТ був зламаний хакерами

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна