У Польщі помер поранений ножем у серце мер Гданська

 

У Польщі у понеділок, 14 січня, помер міський голова Гданська Павел Адамович, якого напередодні нападник із ножем атакував під час благодійного концерту та поранив у серце.

Про це повідомив лікар гданської лікарні, інформує TVP Info.

Медики боролися за його життя всю ніч.

Після поранення Адамович пережив п’ятигодинну операцію, проте продовжував залишатися у вкрай важкому стані. Він не міг самостійно дихати.

“Вбивство мера Павла Адамовича є для нас усіх величезною трагедією. Це велике зло, яке викликає обурення, великий смуток і жаль. Висловлюю найглибші співчуття родині покійного. Царство небесне”, — сказав прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький.

Як повідомляла “Новинарня“, мер польського міста Гданськ Павел Адамович отримав ножове поранення під час концерту оркестру Різдвяної допомоги ввечері в неділю, 13 січня.

Адамович отримав колото-різані рани серця, діафрагми і черевної порожнини.
Нападник тричі вдарив 53-річного Адамовича ножем, вибігши на сцену під час завершення святкового концерту.

Читайте також:
Українка в Польщі про причини нападу на мера Гданська: “стан Адамовича важкий, стан польського суспільства – не кращий”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна