Міністру оборони часів Януковича оголошено підозру в держзраді

 

Колишньому міністру оборони Дмитрові Саламатіну оголошено підозру про участь у складі злочинної організації екс-президента Віктора Януковича.

Про це повідомив у Facebook генеральний прокурор Юрій Луценко.

Також Саламатіну інкримінується заволодіння чужим майном в особливо великих розмірах шляхом зловживання своїм службовим становищем, вчинення державної зради в інтересах Російської Федерації, підрив обороноздатності, державної та економічної безпеки України шляхом вчинення умисних дій, спрямованих на витіснення України зі світових ринків зброї на користь РФ.

“Тільки умисні дії Саламатіна по зриву контракту між казенним підприємством “Харківське конструкторське бюро з машинобудування імені Морозова”, державним підприємством “Антонов” та державним підприємством “СЗТФ “Прогрес” та Міноборони Республіки Ірак на постачання, ремонт, обслуговування військової техніки призвело до збитків України на 560 млн. доларів США”, — наголосив Луценко.

Читайте також:
В Одесі судитимуть вербувальника, який пропонував військовому співпрацю з ФСБ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна