Під Попасною бойовики “ЛНР” збили безпілотник ОБСЄ

 

У четвер, 10 січня, в Попаснянському районі Луганської області було збито безпілотний літальний апарат Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ. Українська сторона СЦКК заявила, що БПЛА збили незаконні збройні формування.

Як передає “Новинарня“, про інцидент ідеться у звіті Місії ОБСЄ, оприлюдненому 11 січня.

“Перебуваючи на східній околиці н. п. Попасна (підконтрольний урядові, 69 км на захід від Луганська) і керуючи польотом безпілотного літального міні-апарата (БПЛА) з метою спостереження за снігоочисними роботами на автодорозі Т-0504, спостерігачі [СММ ОБСЄ] почули 6 черг зі стрілецької зброї приблизно за 1,5–2 км на схід від своєї позиції. За їх оцінкою, вогонь вели по БПЛА. Міні-БПЛА втратив висоту, а команда Місії втратила керування, після чого повернути БПЛА не вдалося”, – сказано у звіті.

За даними української сторони СЦКК провокаційні дії найманців збройних формувань Російської Федерації пов’язані з намірами приховати свою вогневу активність у напрямку підрозділів Об’єднаних сил.

У зв’язку з цим українська сторона СЦКК заявила, що “збройні формування Російської Федерації та їхні найманці на Донбасі продовжують навмисно грубо перешкоджати використанню безпілотних летальних апаратів СММ ОБСЄ”.

“Українська сторона СЦКК вважає неприпустимими та безвідповідальними дії російсько-окупаційних військ по відношенню до легітимної діяльності патрулів СММ ОБСЕ та кваліфікує їх як грубе порушення Мінських домовленостей.
Подібними збройними нападами, окупанти намагаються залякати представників місії ОБСЄ та примусити їх згорнути свою роботу на Луганському напрямку”, – ідеться в заяві, розміщеній на ФБ-сторінці прес-центру ООС.

Читайте також:
Із початку операції ОС військові збили п’ять російських БПЛА, — Наєв

Вхурделило на передовій: воїни ЗСУ не пам’ятають таких снігів. ФОТОРЕПОРТАЖ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна