В Україні розмитнили “євробляхи” на 1,6 мільярда гривень

 

Із початку дії нових правил на митне оформлення автомобілів з іноземною реєстрацією громадяни вже сплатили майже 1,6 млрд. гривень.

Про це повідомила прес-служба Державної фіскальної служби України, передає УНН.

“За митне оформлення автомобілів з іноземною реєстрацією громадяни вже сплатили майже 1,6 млрд. гривень. Кількість оформлених із 25 листопада 2018 року по 10 січня 2019 року (включно) транспортних засобів складає майже 24 700 одиниць. Це автівки, які були ввезені на митну територію України з 1 січня 2015 року до набрання чинності нових правил ввезення таких автомобілів та перебувають у митних режимах тимчасового ввезення або транзиту”, – зазначили ДФС.

У відомстві уточнили, що найактивніше громадяни оформлюють транспортні засоби у місті Києві – 4,4 тисяч автомобілів, Волинській – майже 3,7 тисяч та Чернівецькій – 2,7 тисяч областях.

При цьому, як зазначили у ДФС, понад 83% із загальної кількості розмитнених авто – ті, які перебували на митній території України з порушенням вимог Митного кодексу України. За 20,5 тисяч таких автомобілів їх власники добровільно сплатили 174,1 млн. грн., щоби звільнитися від адміністративної відповідальності за недотримання вимог митних режимів.

Також у ДФС наголосили, що 22 лютого 2019 року спливає термін пільгового періоду застосування ставки акцизного податку для митного оформлення автомобілів із єврономерами.

“Після цього часу власники таких автівок будуть сплачувати акцизний податок за повною ставкою. Наразі це передбачено чинним законодавством”, – пояснили у відомстві.

Читайте також:
Львівська митниця почала оформляти “євробляхи” цілодобово

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна