В Одесі судитимуть вербувальника, який пропонував військовому співпрацю з ФСБ

 

В Одесі судитимуть зловмисника, що вербував українських військових для співпраці з ФСБ РФ.

Як повідомили в прес-службі прокуратури Одещини, напередодні до суду направлено обвинувальний акт стосовно 53-річного підозрюваного, який готував державну зраду, передає УНІАН.

Встановлено, що одесит у 2014 році поїхав на тимчасово окуповану територію АР Крим, де почав співпрацювати з представниками іноземної держави.

Після чого він повернувся до Одеси і запропонував українському військовослужбовцю конфіденційне співробітництво із спецслужбою РФ. За винагороду він повинен був збирати секретну інформацію у військовій сфері на шкоду державній безпеці України.

За результатами спецоперації органів Служби безпеки України в Одеській області під процесуальним керівництвом обласної прокуратури вербувальника затримали.

Зараз за клопотанням прокуратури чоловік перебуває під вартою.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі Управління СБУ в області за ч. 1 ст. 14, ч. 1 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України.

Читайте також:
В Одесі бронемашина Збройних сил потрапила в ДТП. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна