На Вінниччині в депутата сільради знайшли арсенал зброї і поклади марихуани. ФОТО, ВІДЕО

 

У четвер, 9 січня,  в домогосподарстві мешканця Чечельницького району Вінницької області поліція в ході обшуку вилучила аресанал зброї, боєприпасів, шість мішків подрібненої коноплі та велику кількість висушених наркотичних рослин. Власника помешкання затримано в процесуальному порядку.
Про це повідомила прес-служба ГУ Нацполіції області.

У свою чергу сайт Генеральної прокуратури зазначає, що затриманий є депутатом сільради.

За словами начальника Бершадського відділу поліції В’ячеслава Лялюцького, поліцейські отримали оперативну інформацію про те, що мешканець одного з сіл району може незаконно зберігати зброю.

Суд санкціонував обшук у домогосподарстві 60-річного чоловіка.

“В його будинку, гаражі та підсобних приміщеннях поліцейські вилучили 21 боєприпас до підствольного гранатомета, 3 ручних гранати, тротилові шашки загальною вагою понад 1,400 кг, електродетонатори, більше 3 тисяч патронів різного калібру, запасні частини до вогнепальної нарізної зброї, пістолети з ознаками переробки, чотири гладкоствольних рушниці”, – заявили в поліції.

За попередньою інформацією, вилучена зброя та боєприпаси є військового зразка.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження  відповідно до ч. 1 ст. 263 КК України ч. 1 ст. 263 КК України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). За таке правопорушення передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 7 років.

Крім того, на горищі будинку  поліцейські виявили велику кількість висушених рослин коноплі, які відправлено на експертизу.

За  незаконне зберігання наркотичних засобів згідно ст. 309 КК України чоловіку може загрожувати до трьох років позбавлення волі.
Наразі поліцейські з’ясовують канали надходження зброї, боєприпасів, наркотичної сировини та мету їх зберігання.

Чоловік визнав, що коноплі – “то його”, а про зброю каже, що “знайшов”.

Фото: ГУ НП


Читайте також:
У Херсоні поліція виявила у квартирі склад із арсеналом зброї

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна