Трамп обіцяє ввести надзвичайний стан у США

 

Дональд Трамп заявив, що може ввести у США надзвичайний стан, щоби в обхід Конгресу отримати фінансування на будівництво прикордонної стіни з Мексикою, якщо йому не вдасться домовитися з демократами.

Про це повідомляє  “Голос Америки”.

Трамп зазначив, що поки не вирішив напевно, чи скористається правом запровадити надзвичайний стан у США.

“У мене є абсолютне право оголосити надзвичайний стан. Я ще не готовий це зробити, але, якщо знадобиться, я це зроблю… Можливо, я це зроблю. Якщо ситуація не вирішиться, то я, ймовірно, це зроблю”, – сказав президент.

Повідомляється, що оголосивши надзвичайний стан, президент США зміг би почати будівництво стіни в обхід Конгресу, використовуючи кошти з бюджету збройних сил, виділені на інші будівельні проекти.

Правознавці відзначають, що таким чином Трамп зможе оплатити будівництво стіни, проте це неминуче спричинить за собою судові позови.

Читайте також:
“Шатдаун” у США: Трамп виступив зі спеціальним зверненням

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна