Держдеп США оприлюднив заяву з приводу української автокефалії

 

Державний секретар Сполучених Штатів Америки Майк Помпео заявив, що США підтримують незалежну автокефальну Православну церкву України.
Як передає “Новинарня“, про це йдеться в спеціальній заяві держсекретаря США “Проголошення Української автокефалії”, оприлюдненій на сайті американського зовнішньополітичного відомства.

“Проголошення 6 січня автокефалії для незалежної Православної церкви України знаменує собою історичне досягнення, оскільки Україна прагне визначати своє власне майбутнє. У цей доленосний момент Сполучені Штати повторюють свою непохитну підтримку суверенної і незалежної України”, – наголосив Помпео.

“Сполучені Штати утверджують свою тверду підтримку релігійної свободи, зокрема свободи членів релігійних груп відповідно до їхніх вірувань, без зовнішнього впливу”, – зазначив держсекретар США.

“Ми вітаємо слова митрополита Епіфанія про те, що Православна церква України відкрита для усіх православних віруючих та заохочуємо уряд і церковних діячів сприяти терпимості й повазі до свободи усіх релігійних організацій мати віросповідання на їхній розсуд”, – додав Майк Помпео.

Читайте також:
Томос повернувся в Україну. І вже приїхав до Рівного

Як інформувала “Новинарня“, в суботу, 5 січня у Стамбулі, в патріаршому храмі Святого Георгія, відбулася церемонія підписання Вселенським патріархом Варфоломієм томосу про автокефалію Православної церкви України. Було оприлюднено його переклад із старогрецької.

6 січня документ було передано митрополиту Київському Епіфанію під час співслужіння його та патріарха Варфоломія.

На різдвяній літургії в Софійському соборі 7 січня томос уперше показали українській громадськості, після чого грамоту тимчасово забрали до Стамбула, аби її підписали на Фанарі всі члени Синоду ВП. Таке підписання відбулося 9 січня.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна