Через “шатдаун” Трамп скасував поїздку на форум у Давос

 

Президент США Дональд Трамп скасував свій візит на Всесвітній економічний форум у Давосі.
Про це він сам заявив у “Твіттері” 10 січня.

“Через непримиренність демократів у питаннях безпеки кордонів і великого значення безпеки для нашої країни, я з повагою скасовую свою дуже важливу поїздку в швейцарський Давос на Всесвітній економічний форум”, – написав Трамп.

Як відомо, WEF стартує 22 січня. Раніше прес-секретар Білого дому Сара Сандерс повідомляла, що президент США візьме участь у форумі в Давосі.
Дональд Трамп був на форумі у Швейцарських Альпах 2018 року, ставши другим президентом США, який зробив це під час свого перебування на посаді.

Через суперечки між республіканцями і демократами з приводу вимоги Трампа виділити 5 млрд. доларів на будівництво стіни вздовж кордону з Мексикою прийняття бюджету США заблоковано. Поки дебати щодо стіни тривають, близько 800 тисяч федеральних службовців в Америці не отримують зарплату. Це так званий “шатдаун”. Роботу уряду фактично зупинено через відсутність бюджетного фінансування. Більша частина урядовців пішла у вимушену неоплачувану відпустку.

Президент Трамп відмовився поступатися багатомільярдною ініціативою щодо побудови стіни на кордоні з Мексикою, щоб зупинити “шатдаун”. Трамп переконаний, що тисячі людей, які вимушено припинили працювати через “шатдаун”, також хочуть, щоб стіна була побудована.

Лідер демократів в Сенаті Чарльз Шумер заявив, що Трамп повинен “відмовитися від стіни – чітко і просто”, щоб вивести уряд із “шатдауну”.

Припинення фінансування федеральних структур США на Різдво призвело до хаосу в кінці 2018 року, який доповнився різким падінням фондових ринків, внутріпартійним загостренням через звільнення міністра оборони Джеймса Меттіса, а також розслідуванням спеціального прокурора ФБР Роберта Мюллера.

Читайте також:
Трамп обіцяє ввести надзвичайний стан у США

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.