Суди у Львові й Запоріжжі винесли заочні вироки бойовикам “ЛНР” і “ДНР”

 

За матеріалами Служби безпеки України заочно засуджено двох бойовиків “ЛНР” і “ДНР” – у Львові й Запоріжжі відповідно.

Як передає “Новинарня“, про це 9 січня повідомив прес-центр СБУ.

“Галицький районний суд Львова засудив бойовика терористичної організації «ЛНР» до десяти років позбавлення волі заочно з конфіскацією майна. Оперативники спецслужби встановили, що мешканець Краматорська у 2014 році приєднався до незаконних збройних формувань терористів. Перебуваючи в складі угруповання він брав активну участь у бойових діях проти сил антитерористичної операції. Зловмисник, зокрема, здійснював обстріли позицій українських підрозділів для вогневого прикриття диверсійних груп бойовиків”, – йдеться в прес-релізі.

Суд визнав фігуранта справи винним в скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України.

За тією ж статтею Жовтневий райсуд Запоріжжя заочно засудив бойовика “ДНР” до дев’яти років позбавлення волі.

Встановлено, що у травні 2014 року мешканець одного із населених пунктів Запорізької області приєднався до терористів.

“Перебуваючи у складі бандформування «Батальйон Восток», чоловік брав активну участь у бойових діях проти підрозділів Збройних сил та Національної гвардії України. Наприкінці 2014 року він вступив до так званої «поліції ДНР», де й зараз займається збором розвідувальної інформації про чисельність і місця дислокації сил та засобів ЗСУ, що задіяні у проведенні операції Об’єднаних сил”, – зазначено в повідомленні.

Обидва вироки набули законної сили. Початок терміну виконання покарання обчислюватиметься з дня затримання засуджених, які оголошені в розшук.

Читайте також:
СБУ оприлюднила результати роботи контррозвідки за 2018 рік

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна