Меркель та Макрон підпишуть новий Єлисейський договір 22 січня

 

Лідери Німеччини і Франції підпишуть “новий Єлисейський договір” 22 січня 2019 року.

Про це повідомили у відомстві канцлера ФРН.

“Канцлер Ангела Меркель і президент Франції Еммануель Макрон підпишуть угоду про двостороннє співробітництво та інтеграцію 22 січня 2019 року”, — йдеться в повідомленні.

Урочиста церемонія відбудеться в коронаційному залі Аахенської ратуші.

Новий Договір ще більше зміцнить і без того міцні відносини між ФРН і Францією, особливо в галузі економіки, зовнішньої політики і політики безпеки, культури і освіти, досліджень і технологій, захисту клімату і навколишнього середовища, а також співробітництва між прикордонними регіонами та громадянським суспільством.

Ахенський договір заснований на Єлисейському договорі 1963 року, підписаному Конардом Аденауером і Шарлем де Голлем, який вніс значний внесок в історичне примирення між Німеччиною і Францією.

Новий договір спрямований на досягнення більшої конвергенції між двома країнами.

“Обидві країни прагнуть просувати свою загальну прихильність до безпеки і процвітання своїх громадян і сильної суверенної та демократичної Європи. Німеччина і Франція хочуть разом протистояти викликам ХХІ століття“, — зазначили у відомстві Меркель.

Як відомо, ініціатором підписання “нового Єлисейського договору” виступив французький президент у вересні минулого року.

Читайте також:
Країни ЄС створили коаліцію європейських збройних сил

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна