Вступ до ЄС – справа середньострокової перспективи, з НАТО простіше, – Клімкін

 

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін вважає, що питання вступу України до НАТО і Євросоюзу слід розглядати в середньостроковій перспективі.

Про це він сказав в інтерв’ю “Сніданку з 1+1” у вівторок, 8 січня.

“Вступ до ЄС і вступ до НАТО – це історія, яка має середньострокову перспективу. Якщо хтось скаже, що ми вступимо за рік чи за два – ніколи не вірте. Це чиста брехня і введення людей в оману. Але якщо вам хтось скаже, що це справа мінімум на 30 років – теж не вірте, оскільки досвід свідчить зовсім про інше“, – заявив міністр.

Клімкін наголосив, що європейська та євроатлантична інтеграція України можлива, якщо “будемо по-справжньому працювати і будемо змінюватись”.

“Оскільки так, як сьогодні [змінюється] Україна, вона ні за рік, ні за два, ні за п’ять до ЄС не вступить”, – зазначив глава МЗС.

“З НАТО дещо простіше. Там потрібен консенсус всередині НАТО. І потрібно щось зробити ще в Україні, оскільки ми самі не готові, маємо чесно визнати”, – додав міністр.

Читайте також:
Вступ України і Грузії до НАТО буде нарізно, ПДЧ не потрібно, – помічник генсека

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна