Харківський інженер незаконно консультував азіатів щодо будівництва бронетехніки, – СБУ

 

Працівники Служби безпеки України викрили колишнього співробітника однієї з науково-дослідних установ Харкова на незаконній співпраці з іноземною військовою компанією.

Про це 8 січня повідомив прес-центр СБУ.

Зазначається, що оперативники спецслужби встановили, що колишній інженер конструкторського бюро під час перебування в одній із країн Східної Азії здійснював співпрацю з іноземною машинобудівною корпорацією.
За даними відомства, за грошову винагороду чоловік надавав іноземцям консультації з питань розробки та будівництва окремих складових військової броньованої техніки. “Водночас згідно з українським законодавством технічна допомога у військово-технічній сфері має здійснюватися лише з дозволу Державної служби експортного контролю України”, – наголосили в СБУ.

З цього приводу відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 333 Кримінального кодексу України (“Порушення порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю” – карається штрафом від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого).
Тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин протиправної діяльності.

Читайте також:
Україна виконала контракт на постачання до Таїланду танків “Оплот”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна