В Одесі помер солдат-строковик, який обпікся під час вибуху в котельні

 

У неділю, 6 січня, в Одесі помер 20-річний солдат строкової служби Богдан Білоконь, який дістав травми в котельні внаслідок розриву котла наприкінці 2018 року.

Як повідомило УНІАН джерело в Головному управлінні Національної поліції в Одеській області, солдат помер від травм, несумісних з життям.

“Медики робили все що від них залежало, наскільки відомо, усіма ліками хлопця забезпечили. Богдан Білоконь опритомнів, але, на жаль, організм не витримав – хлопець помер”, – сказало джерело.

На даний час триває розслідування за фактом вибуху котла.

Правоохоронець додав, що, відповідно до правил, військовослужбовці мають право обслуговувати котельне устаткування, але після спеціальної підготовки.

Як повідомляла “Новинарня“, 27 грудня 2018 року до Військово-медичного клінічного центру Південного регіону України (Одеса) було доставлено 20-річного солдата строкової служби, який дістав опіки більш як 50% поверхні тіла, а також численні забої під час вибуху в котельні. Вибух стався в місці дислокації 28-ї окремої механізованої бригади СВ ЗСУ в смт Чорноморське.

У відділі комунікацій поліції Одеської області заявили, що, за попередніми даними, причиною вибуху в котельні стала неправильна експлуатація обладнання.
За даним фактом було відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 272 (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою) Кримінального кодексу України.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна