Зенітники ООС знайшли на Луганщині рідкісний російський безпілотник, збитий у листопаді. ФОТО

 

Українські зенітники зі складу Об’єднаних сил знайшли у прифронтовому районі на Луганщині уламки російського безпілотного літального апарата “Елерон-10”, збитого “Буком” наприкінці листопада.
Як передає “Новинарня“, про це 5 січня повідомив прес-центр ООС.

“30 листопада 2018 року одразу після виявлення цілі радіотехнічними засобами було приведено в готовність до виконання завдань мобільну вогневу групу окремого зенітного ракетного дивізіону зенітного ракетного полку “Бук-М1” зі складу ОС.
О 14 год. 20 хв. (…) повітряну ціль було знищено.
В район ймовірного падіння БПЛА було направлено мобільні пошукові групи. Однак на той час пошук збитого БПЛА успіхом не увінчався у зв’язку із значними опадами снігу. Але пошуки уламків було продовжено силами окремого зенітного ракетного дивізіону.
В результаті кропіткої роботи, проведеної особовим складом окремого зенітного ракетного дивізіону, уламки збитого БПЛА зрештою були знайдені західніше населеного пункту Врубівка Попаснянського району Луганської області”, – сказано в повідомленні.

Зазначається, що при ідентифікації уламків збитого БПЛА комісія Об’єднаних сил дійшла до висновку – збитим БПЛА є “Елерон-10”, який за час проведення АТО/ООС було збито вперше.

Читайте також:
Українські військові збили російський безпілотник “Орлан-10” поблизу Торецька

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна