ЦВК затвердила кошторис на проведення президентських і парламентських виборів

 

Центральна виборча комісія затвердила кошториси на проведення виборів президента і парламенту у 2019 році.

Про це повідомляє прес-служба ЦВК, передає Zaxid.net.

Проведення виборів президента обійдеться у 2,3 млрд. грн., а виборів до Верховної Ради, які мають відбутися восени – в 1,9 млрд. грн.

Ще понад 223 млн. грн. спрямують на забезпечення функціонування Державного реєстру виборців. Видатки самої комісії на підготовку та проведення чергових виборів президента 31 березня становитимуть 266 млн. грн.

Також ЦВК прийняла постанову про здійснення окружними виборчкомами попередньої оплати під час закупівлі товарів і послуг, необхідних для підготовки та проведення виборів президента 31 березня. Та встановила форми фінансових звітів про надходження та використання коштів виборчих фондів кандидатів у президенти.

Як відомо, виборчий процес в Україні розпочався 31 грудня.

Самі ж вибори призначені на неділю, 31 березня 2019 року. Висування кандидатів триватиме до 3 лютого 2019 року.

Перед поданням до ЦВК пакету документів кандидат або партія, яка його висунула, має внести грошову заставу у розмірі 2,5 млн. гривень.

Читайте також:
Глава МЗС пояснив, чому Україна вирішила закрити свої виборчі дільниці в РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна