Похмільні вибухи: на Тернопільщині застільні компанії підірвали дві гранати, є загиблий і сім поранених

 

На Тернопільщині 2 січня через необережне поводження в будинках вибухнули дві бойові гранати. Унаслідок цих інцидентів загинула одна людина, ще сім – зазнали травм, серед них є неповнолітні.

Як повідомили в прес-службі Головного управління Національної поліції України в Тернопільській області, другий інцидент стався в селі Колодіївка Підволочиського району в нежилому будинку близько 23:00.

На місці вибуху в будинку в селі Колодіївка Тернопільської області. Фото: ГУ НП

За попередньою інформацією, вибух стався внаслідок необережного поводження з гранатою РГО, яку приніс із собою 24-річний житель села Малий Ходачків.

За словами заступника начальника ГУНП Степана Яцуха, шестеро друзів – двоє дівчат та четверо хлопців – разом зустрічали в будинку Новий рік. Другого січня вирішили ще раз зібратися. Проте один із компанії затримався і вчасно не прийшов. Тож тут отримали поранення п’ять осіб.

“Уже після нещастя з’ясувалося, що гранатою вихвалявся її власник, а потім поставив на стіл. Небезпечний предмет захотіла оглянути одинадцятикласниця. Проте випадково зачепила чеку, і граната вибухнула.
В усіх потерпілих травми різного ступеня тяжкості – травми очей, хімічні опіки, переломи, розриви барабанних перетинок, рвані рани різних частин тіла. Стан трьох стабільний. Інші в реанімаційному відділенні”, – ідеться в повідомленні сектору комунікацій ГУ НП.

На місці події працюють оперативники, вибухотехніки та криміналісти. Правоохоронці з’ясовують, звідки в молодого хлопця взялася зброя.

Подія внесена в ЄРДР за ст. 263 ч. 1 ККУ (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).

На місці вибуху в будинку по вулиці Макаренка в Тернополі. Фото: ГУ НП

Перша НП з гранатою відбулася в Тернополі в багатоквартирному будинку на вулиці Макаренка: загинув чоловік, ще дві особи госпіталізовані.

Як повідомили в ГУ Нацполіції Тернопільської області, вибух пролунав близько 16:00 в однокімнатній квартирі, що на другому поверсі.

“Зайшовши у помешкання, поліцейські виявили тіло чоловіка. У нього на пальці висіло кільце, ймовірно, від гранати. Поруч лежало ще двоє поранених осіб. Їх доправили до лікарні”, – йдеться в повідомленні.

На момент вибуху в кімнаті перебувало четверо людей.

“Власник помешкання каже, що загиблий – його сусід. Вони дивилися телевізор та розпивали спиртні напої. Знайомий мав при собі небезпечний предмет. Він ним вихвалявся і в результаті необережного поводження граната вибухнула”, – розповів Степан Яцух.

Остаточну причину вибуху встановить слідство.

Читайте також:
У Києві нацгвардієць підірвав себе гранатою напередодні весілля. ВІДЕО

П’яний житель Бібрки на Львівщині кинув у фонтан гранату

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна