Через особливості поведінки ґрунтів залізничне сполучення через Керченський міст відкладається, – МінТОТ

 

Внаслідок неправильного проектування залізничних підходів до Кримського мосту в окупованому Криму Російська Федерація вкотре відклала терміни введення в експлуатацію залізничного сполучення через Керченську протоку.

Через помилки проектувальників окупантам доведеться додатково виділити майже 3 мільярди рублів (44 млн. доларів – “Н”) для завершення будівництва залізничних підходів до Керченського мосту, про що свідчить розпорядження уряду РФ від 27.12.2018 № 2957-р, повідомляє прес-служба Міністерства з питань тимчасово окупованих територій України.

“Виявилося, що наявні ґрунти не можна використовувати для облаштування насипу під залізничне полотно. Під час будівництва встановлено, що фактичні властивості ґрунтів суттєво відрізняються від тих, що були використані під час проектування”, – йдеться в повідомленні.

Також, зазначають у МінТОТ, у залізничному тунелі, що будується в районі селища Октябрське, поряд з місцем проведення археологічних розкопок Бієлі у 2018 році відбулося непередбачене зрушення породи, що пошкодило кріплення тунелю.

“Саме з цим пов’язані затримки виконання всіх будівельних робіт, в тому числі скасування тендеру на електрифікацію ділянки залізничного мосту через Керченську протоку”, – пояснили в міністерстві.

Читайте також:
Журналісти показали, як охороняють Кримський міст. ВІДЕО

Керченський міст нам ще знадобиться: Порошенко у промові “потролив” Росію

Як інформувала “Новинарня“, спорудження Керченського мосту в окупований Крим Росія почала в 2014 році.  Транспортний перехід поєднав анексований український півострів із Краснодарським краєм.
Будівництво тривало по всій довжині 19-кілометрового переходу, який проходить через острів Коса Тузла. Близько 7 тисяч паль, відповідно до заяв будівельників, забили на глибину від 16 до 90 метрів.

Згідно з першими анонсами, рух автомобілів по чотирьох смугах мосту мав початися в грудні 2018 року, залізничного транспорту – у 2019 році.

Загальна вартість всіх робіт зі спорудження мосту та відповідної інфраструктури була оголошена в розмірі 228 млрд. руб., генпідрядник — ТОВ “Стройгазмонтаж” російського олігарха Аркадія Ротенберга, близького до президента Путіна.
Вартість зростала, дедлайн – відтерміновувався, будівництво  призупинялося.
Загальна вартість проекту мосту в Крим перевищила 300 млрд. рублів (близько 5 млрд. доларів), що в тричі дорожче будівництва найдовшого мосту в світі (міст довжиною 164,8 км між Шанхаєм і Нанкіном обійшовся в 1,46 млрд. доларів).

Будівництво у вибраному місці ускладнюється тектонічним розломом, що йде дном Керченської протоки, великою товщиною відкладень мулу, льодоставом та великою кількістю грязьових вулканів.
Українські фахівці неодноразово заявляли про неможливість спорудження стійкого мосту в таких умовах.

У жовтні 2017 року будівництво Керченського мосту пройшло свій пік – було зведено автомобільну арку.

Зрештою міст за підсумками онлайн-голосування в РФ назвали Кримським.

Напередодні запуску повідомлялося, що Керченський міст дав тріщину ще до відкриття.

Церемонія відкриття незаконно збудованого транспортного переходу для автомобілів відбулася 15 травня 2018 року за участі президента Путіна. Доти сполучення Криму з РФ здійснювалося лише поромами по морю та літаками.
При цьому надалі триває спорудження залізничної частини мосту.

31 грудня для руху 70-кілометрову ділянку першої черги нової траси “Таврида” від селища Батальне до Керчі.

Читайте також:
Опори Кримського мосту почали “ходити ходором”, – МінТОТ. ФОТО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна