Окупанти на Донбасі готують примусову “призовну кампанію”, — розвідка

 

Російське окупаційне командування задля підвищення бойових спроможностей з’єднань і частин 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК ЗС РФ готується розформувати підрозділи, в яких не бажають продовжувати службу “контрактники”, а поповнити за рахунок “призовників”.

Про це під час брифінгу заявив речник Міноборони Олександр Мотузяник із посиланням на інформацію Головного управління розвідки МОУ.

“Зокрема, передбачається розформовувати підрозділи, в яких очікують звільнення великої кількості військовослужбовців, що не бажають продовжувати службу за так званим “контрактом”. Водночас за рахунок особового складу, який залишиться, та призову молодого поповнення будуть формуватися нові підрозділи російських окупаційних військ”, — поінформував Мотузяник.

Він додав, що, за інформацією розвідки, напередодні новорічних свят керівникам місцевих управлінь та відділів освіти окупаційної влади “військовими комісаріатами” були надіслані розпорядження з вимогою забезпечити стовідсоткову явку молоді на “призовні дільниці” для постановки на “військовий облік”.

“Відповідно до графіку зазначені заходи окупаційна влада планує провести (в залежності від населеного пункту) у період з 9 січня по 4 лютого 2019 року”, — повідомив речник.

Читайте також:
В ОРДЛО змушують важкохворих призиватися до “війська”, — розвідка

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна