На Луганщині на хуторі Вільний відновили знищену бойовиками електромережу. ВІДЕО

 

За підтримки українських військових зі складу Об’єднаних сил на хуторі Вільний в Золотому-4 напередодні Нового року було відновлено лінію електропостачання, яка була знищена у жовтні 2018 року.

Про це повідомляють у прес-центрі ООС.

“Із жовтня 2018 року населення хутора Вільного не мало електропостачання у домівках. Російські окупаційні війська знищили трансформатор. За сприяння груп цивільно-військового співробітництва, а також СЦКК та ОБСЄ відбулося узгодження режиму припинення вогню. Це дало змогу протягом двох тижнів відновити електропостачання у цьому населеному пункті”, — розповідає військовослужбовець ЗСУ Юрій.

Як повідомляла “Новинарня“, наприкінці вересня 2018 року Збройні сили України на Луганщині зайняли 40 гектарів “сірої зони” – північно-західну околицю селища Золоте-5, хутір Вільний.

Як пояснив близький до Генштабу офіцер, Об’єднані сили 19 вересня поліпшили позиції – з огляду на те, що з району Золотого-5 бойовики ОРЛО вчиняли обстріли.

“Для припинення провокаційних обстрілів, збереження життя і здоров’я особового складу ОС та цивільного населення н. п. Золоте-4, 19 вересня поточного року особовий склад роти глибинної розвідки зі складу резерву Об’єднаних сил розширив зону відповідальності ОС і зайняв нові позиції, взявши під свій контроль північно-західну околицю н. п. Золоте-5″, – заявив офіцер ЗСУ Анатолій Штефан.

“Російсько-окупаційні війська, які здійснюють обстріли позицій ОС, систематично, з метою недопущення у відповідь вогню з боку підрозділів ЗСУ, застосовують тактику використання інфраструктури населених пунктів, в тому числі тих, які перебувають у так званій “сірій зоні”, прикриваючись місцевим населенням.

“Так, останнім часом (після взяття Об’єднаними силами під контроль населеного пункту Золоте-4) противник, використовуючи північно-західну частину населеного пункту Золоте-5, яка знаходиться в “сірій зоні”, значно активізував обстріли позицій українських військ у районі населеного пункту Золоте-4″, – пояснював тоді Штефан.

“ХАРАКТЕРНО, ЩО МІСЦЕВІ ЖИТЕЛІ (БЛИЗЬКО 150 ОСІБ) ЗУСТРІЛИ УКРАЇНСЬКИХ ВОЇНІВ-ВИЗВОЛИТЕЛІВ ГАСЛАМИ “СЛАВА УКРАЇНІ!” І “ГЕРОЯМ СЛАВА!” – ДОДАВ ОФІЦЕР.

За словами Штефана, в результаті проведеної операції Об’єднаними силами повернуто під контроль майже 40 га території.

Читайте також:
Об’єднані сили взялися допомагати жителям узятого під контроль Золотого-4.
ФОТОРЕПОРТАЖ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна