На Дніпропетровщині затримали двох посадовців за вимагання грошей у підприємців

 

У Дніпрі та Нікополі затримали двох посадовців місцевих рад, які вимагали хабарі за видачу дозвільних документів. В обох випадках кошти вимагали за видачу дозволів на розміщення об’єктів торгівлі.

Про це інформує Управління захисту економіки в Дніпропетровській області.

Наприкінці 2018-го до оперативників управління звернулися громадяни, які повідомили, що працівники органів виконавчої влади вимагають у них хабар.

У грудні 2018 року громадяни звернулись до міських рад за отриманням на 2019-й рік дозвільних документів щодо розміщення об’єктів торгівлі на території міст.

В органах виконавчої влади їм повідомили, що ця послуга не безкоштовна. У випадку, якщо підприємці відмовляться сплатити — гарантували умисно перешкоджати в отриманні дозволів.

За інформацією правоохоронців, службова особа комунального підприємства Дніпровської міської ради за видачу дозвільних документів на розміщення чотирьох торговельних точок вимагала 1 200 доларів США. Неправомірну вигоду одержував у два етапи. Перший «транш» головний інспектор отримав наприкінці грудня 2018 року, а другий – у середу, 2 січня.

За вирішення аналогічного питання, а саме за безперешкодну видачу дозвільних документів щодо встановлення торгівельних павільйонів на центральній міській площі Нікополя, керівник відділу Нікопольської міської ради вимагав 12 тисяч гривень.

Його затримали під час одержання частини хабара у розмірі 5 тисяч гривень.

Читайте також:
Правоохоронці викрили на хабарі директора держпідприємства Міноборони

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна