Спецслужби РФ розсилали листи сенаторам США від імені “патріотів України”

 

Російські спецслужби намагалися вплинути на позицію американських політиків щодо українського питання.

Про це у суботу, 29 грудня, повідомляє The Washington Post з посиланням на розвідку однієї з західних країн.

Журналісти зазначають, що в 2015 році 12 американських сенаторів отримали однакові електронні листи, відправник яких назвав себе членом групи “Патріоти України”.

Лист був складений примітивною англійською мовою. Автор скаржився на ситуацію в Україні, рівень корупції в збройних силах і високопоставленого офіцера, який продає зброю терористам. Заявляв, що держава перебуває в стані війни.

Лист містив посилання на петицію із закликом “врятувати Україну і замінити українське військове командування”.

“Сподіваємося, що ви зможете вплинути на Білий дім, Пентагон і Держдепартамент й домогтися відправки західних офіцерів в Україні для прямого контролю над нашими збройними силами”, — йшлося у петиції.

Як стверджують джерела The Washington Post, за розсилкою цих листів стояло одне з підрозділів ГРУ — військова частина №54777, або 72-й окремий центр спеціальної служби, який спеціалізується на веденні “психологічної війни”.

При цьому ГРУ переслідувало мету деморалізувати українців і змусити американських політиків думати, що українці втратили віру в свою армію.

12 сенаторів, які отримали лист, вочевидь, були обрані просто за алфавітом.

Зазначається, що лист ніяк не вплинув на позицію Конгресу щодо України.

Читайте також:
Листи нещастя: Трампові надіслали конверт із отрутою

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна