В уряді пояснили, що саме змусило Італію зберегти санкції проти РФ

 

Рішення Ради Євросоюзу щодо продовження секторальних санкцій ЄС проти Росії ще на півроку – до 31 липня 2019 року – опубліковане в Офіційному журналі ЄС 28 грудня. Відтак воно набуде чинності наступного дня – в суботу, 29 грудня.

Як відомо, Рада Європейського союзу ухвалила рішення продовжити санкції проти РФ ще на півроку 21 грудня одностайно за письмовою процедурою.

Рішення продовжує обмеження ЄС на ведення бізнесу з російськими банківським, фінансовим та енергетичним секторами.

Дія поточних обмежувальних заходів ЄС закінчувалася наприкінці січня.

Раніше Італія неодноразово заявляла про наміри заблокувати продовження санкцій у попередньому обсязі. Проте іншим лідерам ЄС вдалося переконати італійське керівництво змінити думку.

Економічні обмеження Євросоюзу проти Російської Федерації вдалося подовжити без дискусій “завдяки” діям самої РФ, заявила віце-прем’єр Іванна Климпуш-Цинцадзе на підсумковій прес-конференції 28 грудня, передає “Європейська правда”.
За її словами, на саміті ЄС у грудні члени Унії підтвердили санкції фактично без обговорення – прем’єр Італії, попри вимогу урядової коаліції, не став порушувати питання про послаблення санкційного тиску.

“Те, що санкції, були легко продовжені, хоча окремі країни планували дискутувати з цього приводу – це результат дій, які здійснила Росія у Керченській протоці. Після нападу Росії навіть дискусія про санкції була просто недоречною”, – розповіла віце-прем’єрка.

Водночас вона наголосила, що Україна вважає необхідним запровадження нових санкцій.

“Політична оцінка дій РФ від наших партнерів, яка лунала, також важлива. Але якщо залишити дії РФ тільки з політичною реакцією – то Російська Федерація не зрозуміє, що її дії мають також правові, юридичні наслідки”, – заявила віце-прем’єр-міністр з питань євроінтеграції.

Читайте також:
Рада нацбезпеки запровадила нові санкції проти РФ за Азов

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна