Меркель і Макрон вимагають звільнити українських моряків

 

Канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Франції Еммануель Макрон виступили із спільною заявою щодо українських моряків, що були захоплені РФ.

Як повідомляє Reuters, лідери Німеччини та Франції вимагають, щоби Росія випустила захоплених моряків.

“Ми вимагаємо безпечного, вільного і безперешкодного транзиту для всіх суден через Керченську протоку і негайного і безумовного звільнення всіх незаконно затриманих українських моряків”, — йдеться у заяві.

“Вони також повинні мати можливість святкувати майбутні свята зі своїми сім’ями”, — додають Меркель та Макрон.

Також лідери Німеччини та Франції висловили занепокоєння ситуацією у анексованому Криму.

“Становище з правами людини в Криму, який приєднано Росією з порушеннями міжнародного права, використанням військової сили Росією в Керченській протоці і образливе управління в Азовському морі, також є джерелом великого занепокоєння нас”, — говориться у заяві.

До слова, раніше національні санкції проти 20 осіб, причетних до нападу на українських моряків в районі Керченської протоки запровадила Литва.

Читайте також:
Усі 24 українських моряки, захоплені Росією, назвали себе військовополоненими

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна