В Україні за місяць розмитнили близько 11 тисяч “євроблях”

 

Упродовж місяця громадяни України розмитнили близько 11 тисяч транспортних засобів з іноземною реєстрацією.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби Державної фіскальної служби.

“З 25 листопада по 26 грудня (включно) 2018 року громадяни здійснили митне оформлення 11 тис. транспортних засобів з іноземною реєстрацією, які були ввезені на митну територію України з 1 січня 2015 року до набрання чинності нових правил ввезення таких автівок та перебувають у митних режимах тимчасового ввезення або транзиту”, — розповіли у ДФС.

Як зазначили у прес-службі, на час реєстрації майже 9,6 тис. автомобілів перебували на митній території України з порушеннями. За ці авто власники добровільно сплатили 81,5 млн. грн. (8500 за кожну машину), що звільнило їх від адміністративної відповідальності.

Нагадаємо, 25 листопада набув чинності “закон про “євробляхи” щодо легалізації ввезених із порушенням митного та податкового законодавства автомобілів із європейською реєстрацією, а також “пересічників” — мешканців прикордонних регіонів, які законно перетинали державний кордон на нетривалий період. 20 грудня стало відомо, що українці оформили майже 6,5 тис. транспортних засобів з іноземною реєстрацією, сплативши 52,3 тис. грн. у бюджет.

Читайте також:
Прикордонники із пострілами зупинили контрабандистів на “євробляхах”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна