Україна передала РФ тіло російського найманця, який помер у виправній колонії на Львівщині

 

Україна передала РФ тіло громадянина Російської Федерації Валерія Іванова, який був засуджений за участь у бойових діях на Донбасі і помер у виправній колонії на Львівщині.

Про це повідомляє російське інформаційне агентство ТАСС.

Як зазначається у повідомленні, Іванов буде похований 29 грудня на батьківщині в місті Северодвінську Архангельської області.

Як інформувала “Новинарня“, 9 грудня у Дрогобицькій виправній колонії №40 помер російський найманець Валерій Іванов, засуджений за терористичну діяльність на сході України.

“Валерій Іванов, перебуваючи у кімнаті відпочинку для ув’язнених, вирішив закрутити лампочку, яка перегоріла. Для цього він заліз на складану драбину, проте не втримався та впав на спину. Потиличною частиною голови він вдарився об смітник, внаслідок чого настала смерть”, – повідомила прес-служба омбудсмана.

Місцева прокуратура відкрила кримінальне провадження за статтею “вбивство” з позначкою “нещасний випадок”.

Остаточні результати судмедекспертизи оприлюднять через місяць.

Валерія Іванова затримали у серпні 2015 року у Луганській області.

Громадянин РФ розповів, що приїхав на окуповану територію України 2014 року. Воював у складі російського окупаційного контингенту, серед так званих “козаків”.

Наприкінці 2016 року його засудили до 12 років позбавлення волі без конфіскації майна.

Як пише львівський сайт Leopolis з посиланням на начальника Дрогобицької колонії Олександра Купця, тіло росіянина вже другий тиждень не забирають представники генконсульства РФ у Львові.

За словами начальника колонії, одразу після смерті Іванова виправна установа зв’язалася з консульством РФ, аби вирішити питання транспортування тіла до Росії. Іванов мав сестру в Архангельську. Купець додав, що російські дипломати пообіцяли знайти родичів померлого.

Станом на 18 грудня тіло Іванова досі не передали російським дипломатам, адже консули нібито не можуть відшукати його родичів.

До слова, Іванов був одним з 22 росіян, які написали звернення до Путіна з проханням про обмін.

Читайте також:
“Смерть до лампочки”. У колонії на Львівщині вбився російський найманець “ЛНР”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна