Храм, ракети, танки, газ: Путін їде “купувати” Сербію

 

Президент РФ Володимир Путін 17 січня відвідає Сербію.
План візиту російського президента все ще доопрацьовується. За інформацією сербських медіа, вірогідно, Путін відвідає не тільки Белград, але і здійснить поїздку в регіони, передає “Балканський оглядач“.

Серед тем двосторонніх переговорів будуть стратегічні угоди пов’язані з інвестиціями в інфраструктуру, енергетику, сільське господарство, оборонну промисловість, освіту та туризм.
Також планується обговорити будівництво залізничних коридорів, підключення Сербії до газопроводу “Турецький потік”, постачання танків Т-72 і зенітних ракет, експорт сербських продуктів в Росію.
Як передбачається, буде серед тем для обговорення і Косово.

За даними ЗМІ, під час свого візиту президент РФ разом зі своїм сербським колегою Александаром Вучичем відвідає храм святого Сави в Белграді. На оздоблення цього найбільшого православного храм на Балканах Росія вже спрямувала більше десяти мільйонів євро. Зокрема, гроші російської компанії “Газпром нефть” пішли на мозаїку під головним куполом храму. Координатором цього проекту виступає “Россотрудничество”.

Планується, що Путін і Вучич узгодять продовження російської допомоги для завершення робіт в храму у 2019 році.

Як повідомляла “Новинарня” напередодні, країни Балтії і Польща блокують євроінтеграцію Сербії через її прихильність до Росії.

Сербія неодноразово заявляла, що ніколи не запровадить санкції проти Росії. Багато країн ЄС також стурбовані розвитком військової співпраці між Москвою і Белградом.

Також Сербія в Генасамблеї ООН не голосує за резолюції, які визнають Крим українським, засуджують окупацію Криму та Азовського моря Росією.

Читайте також:
Дипскандал: Бєлград погрожує санкціями послу України,
який заявляє про сербських найманців на Донбасі

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна