Платні дороги в Україні почнуть будувати наступного року, — Омелян

 

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян очікує, що наступного року буде розпочато будівництво платних доріг в Україні.

Про це повідомляє “Укрінформ”.

“Останнє слово буде за Укравтодором. Я повністю довіряю Славоміру Новаку. Він збудував не одну платну дорогу в Польщі. Я сподіваюся, що наступного року ми зможемо це почати. Ми до цього готові, всі документи у нас в принципі готові”, — сказав міністр.

Омелян зазначив, що одним із стримуючих факторів для будівництва платних доріг є їхня висока вартість.

“Коли ми оцінюємо попередні заявки від міжнародних консорціумів, які готові будувати ці концесійні дороги в Україні, в середньому вартість будівництва у 2-2,5 рази вища від тієї вартості, яка є в Україні на сьогодні. Тобто, ми потенційно маємо ризик компенсації концесійних платежів у разі недостатності трафіку. Тому поки що ми балансу для себе не знайшли”, — зауважив він.

Також Омелян розповів, що досі триває дискусія стосовно достатності трафіку на можливих платних дорогах.

“Ми провели оцінку зі Світовим банком потенційних ділянок концесійних доріг: “Львів — Краківець” і “Київ — Біла Церква”. На думку Світового банку, трафіку буде недостатньо. Саме трафік є базою для того, щоб цей проект був економічно рентабельним. На мою думку, трафік є більш, ніж достатнім. І така ж думка окремих китайських компаній, які проводили аналіз не тільки цих двох доріг, але й на Півдні України, зокрема, “Миколаїв — Херсон — Одеса”, — додав посадовець.

Як відомо, 19 червня цього року Омелян заявляв, що в Україні до кінця 2018 року відбудеться тендер на спорудження першої платної дороги “Львів — Краківець”.

Читайте також:
Пасажиропотік в аеропортах України за три роки збільшився вдвічі, – Омелян

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна