Палестина подасть заявку на повноправне членство в ООН

 

Голова палестинського МЗС Ріяд аль-Малікі заявив, що Палестина у середині січня 2019 року подасть заявку на отримання повноправного членства в ООН.

Про це повідомляє PressTV, передає “Укрінформ”.

“За наказом президента Махмуда Аббаса я подам заявку на підвищення статусу Палестини від держави-спостерігача до повноцінної держави-члена ООН до Радбезу ООН під час візиту до Нью-Йорка наступного місяця”, — сказав аль-Малікі.

Зазначається, що для отримання повного членства в організації Палестина має отримати підтримку принаймні 9 із 15 держав-членів Радбезу ООН.

Крім цього, голова палестинського МЗС повідомив, що буде вимагати виконання Резолюції № 2334 Радбезу ООН і проситиме Міжнародний кримінальний суд розпочати офіційне розслідування щодо будівництва ізраїльських поселень.

Перед цим Рада Безпеки ООН ухвалила Резолюцію 2334, яка закликає Ізраїль негайно та повністю припинити будівництво усіх поселень на палестинській території.

Читайте також:
Заворушення в Ізраїлі через Єрусалим: постраждали майже 800 палестинців

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна