На Хмельниччині перша парафія перейшла з РПЦ до Помісної церкви України

 

Парафія колишньої УПЦ Московського патріархату в селі Доброгорща під Хмельницьким вирішила перейти до об’єднаної Православної церкви України.

Про це повідомив митрополит Хмельницький і Кам’янець-Подільський ПЦУ Антоній (Махота, екс-УПЦ КП).

“Маємо велику радість прийняти братів і сестер Свято-Миколаївської парафії с. Доброгорща, Хмельницького району (Російська православна церква в Україні) на чолі з настоятелем, священником Олександром Булановим, до Хмельницької єпархії Православної церкви України!!!
Велика радість – єднання навколо рідної Помісної православної церкви, щоб єдиними устами і єдиним серцем славити Великого Бога і Спаса Нашого Ісуса Христа! Христос посеред нас!” – написав митрополит у “Фейсбуці”.

Доброгорща – перша релігійна громада колишньої УПЦ МП у Хмельницькій області, яка вирішила приєднатися до новоствореної єдиної помісної церкви.

За деякими підрахунками, наразі до ПЦУ по всій Україні перейшли вже близько 20 парафій УПЦ МП.

Мапа переходів:

Читайте також:
На Львівщині ще три парафії МП перейшли до єдиної церкви

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна