Бойовики обстріляли селище Південне під Горлівкою, – МОУ

 

Російсько-окупаційні війська 24 грудня обстріляли селище Південне на лінії розмежування в Донецькій області задля провокації.
Про це речник Міністерства оборони України полковник Дмитро Гуцуляк повідомив під час брифінгу у вівторок, 25 грудня.

За його словами, окупанти здійснювали підготовку до чергових обстрілів населених пунктів на лінії розмежування з метою перекладення провини за ці терористичні дії на українських військових.

“Вчора, 24 грудня, зафіксовано черговий такий злочин з боку російсько-окупаційних військ: з 16.10 протягом 20 хвилин російські окупанти здійснили обстріл населеного пункту Південне, де відсутні позиції українських військових”, – зазначив речник МОУ.

Гуцулчк повідомив, що ворог вів вогонь з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї з напрямку шахти ім. Гагаріна на околицях тимчасово окупованої Горлівки.

“Інформація щодо обставин та пошкоджень уточнюється українською стороною Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін”, – додав речник.

Нагадаємо, ЗСУ взяли під контроль селище Південне між Торецьком і Горлівкою у травні 2018 року.

Як повідомляла “Новинарня“, минулої доби на Донбасі російсько-окупаційні війська 20 разів обстріляли позиції Об’єднаних сил, троє українських військових зазнали поранень.

Читайте також:
“За що нас палять?” Репортаж із Південного під Горлівкою, звідки люди тікають родинами

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна