На постійній основі за кордоном працює понад 3 мільйони українців, – Рева

 

Міністр соціальної політики Андрій Рева розповів, що за кордоном постійно працює 3,2 млн. громадян України, тимчасово – від 7 до 9 млн. осіб.

Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна» з посиланням на слова міністра.

“За офіційними даними Державної міграційної служби та Державної прикордонної служби, на постійній основі за межами України працює 3,2 млн. осіб. Непостійно – цифра коливається від 7 до 9 млн осіб”, – повідомив міністр.

Андрій Рева додав, що найбільше українців працює в Польщі – близько 2 млн. людей. З них близько 1 млн працюють офіційно, і лише 400 тис. з них сплачують соціальні внески в Польщі.

Згідно з підрахунками Міністерства соціальної політики України, за перше півріччя цього року українські заробітчани переказали додому 6,5 млрд. доларів. Тоді за кордоном працювало від трьох до шести мільйонів українців.

Водночас соціологи водночас стверджують, що ця цифра дедалі збільшується.

Читайте також:
Під Варшавою знайшли повішеним заробітчанина – ветерана АТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна