В Україні судитимуть розвідника РФ, який завербував співробітницю Нацгвардії

 

Генеральна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт відносно співробітника 316-го розвідувального центру Головного управління Генштабу Збройних сил РФ  щодо вчинення ним ряду злочинів, зокрема шпигунства та схиляння до державної зради.

Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

Зазначають, що на початку серпня 2016 року в російському місті Красногірськ, він, діючи умисно на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканості, обороноздатності та державній безпеці України, залучив до конфіденційного співробітництва громадянку України.

За даними Генпрокуратури, це була кадровий співробітник Головного управління Нацгвардії України, яка мала надавати відомості військового характеру, зокрема й такі, що є державною таємницею.

“Для отримання інформації розвідувального характеру він ставив завдання на збирання таких відомостей, а також проводив детальний інструктаж щодо застосування методів конспірації під час роботи зі збору та передачі зібраної інформації військового характеру, порядку передавання узагальнених повідомлень та електронних скан-копій документів військового характеру тощо”, — йдеться у повідомленні.

У ГПУ наголошують, що унаслідок таких дій, співробітник Нацгвардії України зібрала та передала вказаній особі відомості військового характеру щодо організаційно-штатної структури підрозділів НГУ, забезпечення спеціальними засобами та потреби в них, проведення закупівлі обладнання та спецзасобів, проведення за участю підрозділів НГУ міжнародних навчань та робочих поїздок окремих груп військовослужбовців за кордон тощо.

Читайте також:
Шпигун “ДНР” з-під Торецька Сопрун отримав лише рік в’язниці і достроково вийшов на волю

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна