Сателіти Москви: Білоруська православна церква не визнала Помісну церкву України

 

Православні віряни Білорусі не мають права брати участі в служіннях новоствореної Православної церкви України, хоча її і визнав Вселенський патріархат.
Про це повідомив офіційний представник Білоруської православної церкви (БПЦ) Сергій Лепін, передає “Радіо Свобода”.

За його словами, Білоруська православна церква ставиться до утворення Православної церкви України так само, як і Московський патріархат.

Також, заявив Лепін, керівництво БПЦ не надсилало вітання предстоятелю Православної церкви України митрополиту Київському і всієї України Епіфанію.

“Які контакти? Звичайні добросусідські контакти. Ми не шукаємо війни, ворожнечі. Ми друзі для всіх. Дружба дружбою, але певні питання все ж окремо. Про жодні канонічні, літургійні відносини не йдеться. Вони навіть неможливі з цією церквою”, – відповів представник БПЦ на запитання щодо контактів з Помісною українською церквою.

“… Ми ставимося до них як до представників, мабуть, іншої конфесії. Так само, як і католиків, уніатів або як до будь-яких розкольників”, – сказав представник БПЦ.

За словами отця Сергія Лепіна, Білоруська православна церква має канонічні і літургійні відносини тільки з Українською православною церквою Московського патріархату.

Як повідомляла “Новинарня“, 15 грудня Об’єднавчий собор представників українських православних церков обрав митрополита Переяславського та Білоцерківського УПЦ Київського патріархату Епіфанія предстоятелем єдиної помісної Православної церкви України.
Вселенський патріарх Варфоломій підтвердив, що 6 січня 2019 року на Фанарі вручить блаженнійшому Епіфанію томос про українську автокефалію.
Російська православна церква та її філія – УПЦ МП – чинили опір створенню Помісної церкви в Україні та не визнали її.

Читайте також:
Законопроект для “ребрендінгу” УПЦ МП в філію РПЦ
схвалений комітетом ще два роки тому, – Княжицький

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна