Польща міняє посла в Києві, щоб підвищити ранг

 

Президент Польщі Анджей Дуда звільнив Яна Пєкла з посади посла в Україні.
Про це йдеться в рішенні, опублікованому в середу, 19 грудня, у виданні “Monitor Polski”, передає “Польське радіо“.

Рішення президента від 4 грудня 2018 року про звільнення посла містить також підпис прем’єр-міністра Матеуша Моравєцького. Пєкло буде увільнений від посад із 31 січня 2019 року.

Як зазначив голова кабінету президента Кшиштоф Щерський, звільнення посла, що відбулося на підставі клопотання міністра закордонних справ Польщі, “не має нічого спільного з оцінкою польсько-українських відносин”.

“Планується підвищення рангу представництва Польщі у Києві. Маю надію, що українська сторона швидко прийме наступника, і тоді ця зміна буде плавною”, – додав він.

Ян Пєкло був очільником посольства Республіки Польща в Києві з серпня 2016 року. Раніше він працював журналістом, експертом і координатором Інституту “Мости на Схід” в Красичині, виконавчим директором Фундації польсько-української співпраці ПАУСІ.

Читайте також:
Поки “нацики” у Варшаві палили прапор України,
посол Польщі в Києві дякував за оборону Європи від рашизму

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна